La basílica es divideix en tres parts. La façana de nativitat representa el naixement de Jesucrist. La passió i les façanes de la vida eterna representen la mort i la resurrecció de Crist. El temple també és ple de símbols que es relacionen amb la natura.
El disseny de Gaudí per a l’església combina estils tradicionals amb innovacions arquitectòniques audaces. L´interior és espectacular i ofereix un joc de llums i colors que canvia amb l´hora del dia.
És una obra mestra del modernisme
Dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudi, la basílica de la Sagrada Família és una oda exuberant per a Déu. El projecte, que encara està en construcció, és el més famós de les seves obres i ha esdevingut un símbol de Barcelona. La inspiració de Gaudi per a la Basílica va ser una visita a la Basílica a Loreto, i l’església ha arribat a representar tot allò que creia. Tot i que el projecte es va estancar per diversos factors, com ara la pandèmia Covid-19, s’espera que es completi. El 2026, un segle després de la mort de Gaudi.
La primera pedra de l’església va ser col·locada el 19 de març de 1882 per honrar Sant Josep. La construcció va ser finançada per donacions i no tenia suport governamental. L’església es va inspirar a la Basílica a Loreto i va ser dissenyada originalment per Francisco de Paula del Villar i Lozano, però Gaudi es va fer càrrec el 1904.
Els plans originals eren per a una església ordinària amb 18 torres. Després que Gaudi es va unir al projecte, el va redissenyar i el va convertir en un temple únic. La mida imponent i el disseny únic de l’estructura el converteixen en un dels punts de referència més impressionants del món. L’interior de l’església presenta columnes que s’assemblen als arbres i es ramifiquen per suportar el sostre. Les innovadores tècniques de construcció de Gaudi i l’ús de materials naturals són evidents a la impressionant arquitectura de la Basílica. L´església també inclou finestres de vidrieres dissenyades per Joan Vila-Grau.
És un lloc del Patrimoni Mundial de la UNESCO
Una atracció turística popular, la basílica de la Sagrada Família és un testimoniatge del geni i l’enfocament innovador de Gaudi. Aquesta església increïble ha estat en construcció durant més d’un segle i continua creixent. L’església ara és un lloc del Patrimoni Mundial de la UNESCO i atrau milions de visitants cada any. També serveix com a lloc de culte i va ser consagrat el 2010.
La història de l’Església va començar el 1866, quan una comunitat dedicada a Sant Josep va concebre la construcció d’una catedral en honor seu. La primera pedra es va col·locar el 19 de març de 1882 enmig d’una parcel·la de terra que va mesurar 12.000 metres quadrats. El projecte va ser promogut per la llibreter català Josep Maria Bocabella, i el primer arquitecte contractat va ser Francisco de Paula del Villar i Lozano. Gaudi va ser comissionat per reemplaçar-lo el 1883.
El seu disseny es va basar en temes religiosos i naturalistes i va combinar elements d’Art Nouveau, modernisme català i arquitectura gòtica espanyola. Per exemple, va fer servir corbes en lloc de línies rectes i formes orgàniques combinades amb formes tradicionals. Les seves idees també van ser influenciades per la naturalesa, com es veu a les columnes dels arbres i el sostre corb de l’església.
Els dissenys originals van sol·licitar 18 agulles, que representaven els Apòstols i Maria. D’aquests, vuit se n’han completat i la resta es completarà per al 2026, quan s’espera que sigui l’església més alta del món.
És gratuït entrar
Si voleu evitar les llargues cues d’entrada a la Basílica de la Sagrada Família durant la temporada alta, és molt recomanable reservar les entrades en línia amb antelació. Això també el pot ajudar a estalviar diners! El lloc web us permet seleccionar la vostra hora preferida per visitar i també ofereix l’opció d’afegir accés a les torres a la seva butlleta.
Aquells que es reserven amb anticipació amb butlletes d’entrada de Skip-the-línia no han d’esperar a l’entrada i ingressaran directament un cop hagin passat la seguretat (semblant als controls d’estil de l’aeroport). Tot i això, aquells que no tenen l’entrada de Skip-the-Line encara hauran de fer cua per obtenir les seves butlletes de la taquilla al costat oposat de l’església al llarg de Carrer de la Marina.
L’entrada està més ocupada a l’hora de dinar ia primera hora de la tarda i és una de les raons per les quals és una bona idea reservar les butlletes amb anticipació. També és millor visitar durant la setmana en comptes del cap de setmana quan les multituds són molt més grans.
Si voleu aprendre sobre la història de la Basílica, es recomana fer una visita guiada. La vostra guia compartirà moltes dades i informació interessants que altrament no sabria! Incloent significats secrets darrere l’arquitectura, petits detalls planificats per Gaudi i Piece of Architecture inspirats per la natura.
És una gran atracció turística
Mentre moltes persones se senten atretes per l’exterior de la basílica de la Sagrada Família, l’interior és igualment impressionant. És una obra d’art mística, acolorida i espiritual. També és molt gran, cosa que el converteix en un lloc perfecte per visitar amb un grup d’amics o familiars. L’edifici és una gran atracció turística, de manera que voldrà assegurar-se de tenir prou temps per veure-ho tot. Si voleu assistir a la missa, heu d’arribar a l’entrada de la façana de Nativitat almenys una hora abans que comenci. És important recordar que no es permet fer fotos o deambular durant la massa.
Gaudi va incorporar el simbolisme religiós en tots els aspectes de la basílica de la Sagrada. Les tres façanes icòniques, la glòria, la nativitat i la passió representen diferents aspectes de la vida de Crist. L’escultura de la façana de nativitat recorda que els corbs suaus i intricats, mentre que la façana de passió presenta escultures angulars que accentuen l’estil modernista del temple.
La Basílica de la Sagrada Família és oberta els 365 dies de l’any, però els serveis de missa només se celebren de vegades especials. La millor manera dexperimentar lesglésia és en un recorregut. Hi ha diversos tours disponibles a través de llocs web de tercers, inclosos aquells que inclouen accés sense cues i guies. Heu de prestar atenció a les instruccions que el vostre guia turístic proporciona pel que fa a on reunir-se i quina entrada utilitzar. Alguns llocs web de tercers us demanen que ingresseu per la banda de l’edifici que dóna al carrer de la Sardenya, mentre que altres el dirigeixen a l’entrada de la Façana de la Nativitat a l’altra banda.